blogbejegyzések
Ha szívesen olvasol a legkülönbözőbb témákról a cukrászat és a cukrász vállalkozás világából, akkor jó helyen jársz.
Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iratkozz fel hírlevelemre. A feliratkozó űrlapot az oldal alján találod.
Jó böngészést!

Cukrászműhely nyitás – mire van szükséged a sikerhez?
Azt gondolod, hogy a legfontosabb információ, amire cukrászműhely nyitás kapcsán szükséged van, az az, hogy milyen előírásoknak kell megfelelnie a műhelynek? Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél.

Mindent a sütésről – sütő használati kisokos
Ha – akárcsak én – Te is azok közé tartozol, akik soha nem értették, mégis mi értelme lehet fizikát és kémiát tanulni, akkor remélem, ezzel a bejegyzéssel sikerül kicsit más fényben feltűntetnem ezt a két mostohán kezelt tudományterületet.

Mennyibe kerül egy torta
Akár fogyasztóként, akár hobbicukrászként, akár cukrász vállalkozóként gondolkodsz el a torták áráról, mindenképpen érdemes figyelembe venni néhány szempontot, ha azt kell meghatároznod, miért kerül egy torta annyiba, amennyibe.

Amatőr cukrász tanfolyam vagy cukrász szakképzés?
Nem tudod eldönteni, hogy belevágj-e a cukrász szakma megszerzésébe, vagy speciális kurzusok keretében bővítsd ismereteidet a sütikészítésről? Segítek a válasz megtalálásában!

Cukrász Világbajnokság – Coupe du Monde de la Pâtisserie
Minden nehezítő körülmény ellenére és a megszokottól eltérő keretek között, de 2021-ben is sor került a világ legjelentősebb cukrászversenyére, ahol a résztvevők megmutathatták mire is

Minőségi alapanyag – finom sütemény
A jó sütemény alfája és ómegája az alapanyag. Finom sütemény kizárólag megfelelő hozzávalókból készülhet! A megfelelő végeredményhez azonban nem elég tudni, hogy mit használjunk, de elengedhetetlen azzal is tisztában lenni, hogy miért.